tom odell grow old with me piano sheet music tredx net По повод трилатералната средба меѓу домаќинот  Buy Clomid Алексис Ципрас acquistare hepcinat Александар Вучиќ и  comrar venta zanaflex Бојко Борисов, која се одржа во Солун и каде тема беше и Македонија, Претседателот на Македонската Алијанса,  compra clomid Ѓорѓија Џорџ Атанасоски, го соопштува следното:

a grammar of contemporary english london longman free Владата на Република Македонија не може да остане рамнодушна на трилатералната средба која се одржа во Солун, каде за жал претставник од нашата Татковина не беше поканет. Ако ова е еден од првите плодови од „новата конструктивност“ на надворешната политика на Премиерот  acheter chloramphenicol Зоран Заев и Министерот  comprar oxytrol sin receta Никола Димитров, тогаш лошо и се пишува на Македонија и Македонскиот народ. Новата власт во Македонија не може да биде селективна и да има слух само за убаво спакуваните дипломатски кованици кои доаѓаат од соседите, а за провокациите да промовира „твитер реакција“.

from port hudson to cedar creek Што се случи после посетата на Софија, поклонувањето пред провокативниот Бугарски споменик на Цар Самоил, изјавите за заедничко славење на Илинден, подготвеноста на новата Влада за промени во Македонските учебници по историја, каењето за поврзувањето на Македонците со античката историја, најавите дека е усогласен текстот на Договорот за добрососедство со Бугарија и дека ќе се потпише на 2-ри август? Што се случи после телефонскиот разговор  vigrx Заев –  comrar venta bactrim Ципрас и посетата на Атина и средбата  acheter voveran Ко kanun meri mutthi mein manushi india org s acquistare prevacid иас compra risperdal Димитров?

Вчера, среде Солун, истите актери од времето на Букурешкиот Договор, после 104 години, јасно ни даваат до знење дека за нив е прифатлива само стабилна Македонија со решен спор за името со Грција, ако сме сакале да продолжиме на патот на нашите Евроатлански интеграции. Па кој ја дестабилизира Македонија, ако не национализмот на соседите и нивната чудна потреба да бидат наши патрони? Српскиот Претседател  dutta pal physics solutions Вучиќ, не само што не се оградува од изјавата на  genneric levitra Дачиќ, туку јавно ја поддржа и ја оправда со некаков реципроцитет. Го слушна ли некој Борисов да изрази несогласување со ваквите изјави? Нели Бугарија како членка на ЕУ и НАТО јавно прокламираше дека ќе биде покровител на Македонија на нејзиниот Евроатлански пат. Наместо поддршка, во Софија секој ден фрчат провокации кон нас, како онаа на поранешниот Претседател на Бугарија  comprar indinavir sin receta Петар Стојанов кој изјави дека Илинден е нивно второ Априлско востание, а Македонија според него е најромантичен дел од нивната историја.

Додека Владата реагира на твитер, на Македонија и се крои капа и се соочува со сериозни предизвици од сите страни. Колку повеќе демонстрираме конструктивност толку повеќе ни се зголемуваат проблемите. Затоа, на Македонија и е доста од двоен морал и лажни пријатели. На Македонија не и врши работа претерана конструктивност и виткање на кичмата. Од досегашната историја, јасно е дека сите наши отстапки биле залудни затоа што Македонија е се уште во чекалната на ЕУ и НАТО Алијансата.

Сега е време за сеопфатен и цврст национален консенсус за стратешките национални интереси. Македонските политички фактори, особено ВМРО ДПМНЕ и СДСМ, треба да се отрезнат и да престанат да бидат заробеници на нивните дневно – политички интереси. Или ќе ги надминат личните суети и заедно на целата меѓународна јавност конечно ќе и соопштат дека без разлика на сложените внатрешни политички односи, ниту една политичка партија, ниту еден лидер или политичар во Македонија никогаш нема да се согласи да преговара или разговара за промена или откажување од најсветото Македонско име и идентитет, или ако се дрзнат да направат велепредавство ќе мора да се соочат со народниот гнев и незадоволство. Меѓусебните обвинувања за криминал и корупција нека остават да ги решаваат правосудните органи. Македонија не може да биде жртва на безосетноста на актуелните Македонски политички фактори кои заслепени од борбата за моќ, влијание и власт, забораваат што е нивна обврска и должност.

Македонската Алијанса уште еднаш ја повикува Владата на Република Македонија да биде внимателна со потезите кои ги влече во надворешната политика и односите со соседите. Никој во Македонија нема мандат да влегува во ризици и да го загрозува Македонскиот национален идентитет. Било каков Договор кој евентуално ќе биде на штета на Македонскиот народ и ќе ја доведува во прашање иднината на нашата заедничка Татковина нема да помине.

Buy Propecia МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА

flourish martin seligman Претседател,

majirel hair color chart                                                                                          Ѓорѓија Џорџ Атанасоски