Македонски Телеком  денеска објави  двојно зголемување  на брзината на 4г мрежата и измери најголема брзина на мобилната мрежа во Македонија од над 300 мб во секунда. Македонски Телеком почна да ја имплементира новата техонолгија и се очекува корисниците од општина Центар  есенва да бидат први во регионот што ќе користат вакви брзини. Од наредната година оваа технологија ќе биде достапна и во другите поголеми градови низ Македонија, изјави главниот извршен директор на Македонски Телеком  Андреас Елснер.