Во врска со ставот на Американскиот Конгресмен comprar amaryl sin receta Дана Рорабакер, кој во интервју за „Визион плус“ од Тирана изјави дека Македонија не е Држава и треба да се подели, Претседателот на Македонската Алијанса, Buy Clomid Ѓорѓија Џорџ Атанасоски, ја упатува следната реакција:

 

Македонската Алијанса е изненадена од скандалозниот став на Конгресменот comrar venta nizagara Дана compra revatio Рорабакер. Неговото долго политичко искуство, од пишувач на говори во времето на Претседателот order Роналд Реган, до неговиот моментален ангажман во Комитетот за надворешни работи како Претседавач со подкомитетот за Европа во рамки на Конгресот на САД, ни дава за право да веруваме дека evista kaufen Рорабакер е свесен и ја знае тежината и личната одговорност за ставот кој го искажал. Тој не е било кој, особено што ја претставува САД, една од 5-те постојани членки на Советот за безбедност при ООН, која патем ја има признаено Република Македонија под Уставното име и со која има потпишано специјален билатерален стратешко безбедносен договор.

 

Зарем comprar rumalaya gel Рорабакер навистина верува дека САД по грешка ја имаат изградено една од најголемите Амбасади во регионот во Македонија, која според него не е Држава?  Дали ставот на acquistare finpecia Рорабакер дека Македонија треба да се подели е всушност индиректна потврда дека овој Американски Конгресмен ќе ја поддржи иницијативата за одржување на референдум за отцепување на неговата Калифорнија од САД? Или, по туѓ грб и 100 стапа не болат, па Acquistare Pilex. Acquisto Pilex Senza Prescrizione Рорабакер смета дека за Албански медиум може да ја дели и парчи Македонија во зависност од нечии дневно политички интереси?

 

Македонската Алијанса во рамките на своите активности со Македонската Дијаспора ќе ги покрене сите контакти во Конгресот, Сенатот и Стејт Департментот, вклучително и Групата за Македонија во Американскиот Конгрес, каде ќе побараме оградување од скандалозниот став на Конгресменот acheter inderal Рорабакер.

 

Соединетите Американски Држави се најважниот стратешки сојузник на Македонија и Македонскиот народ и затоа сме убедени дека Стејт Департментот во најкус можен рок ќе ги реафирмира своите позиции кон Република Македонија.

 

Уште еднаш ги повикуваме лидерите на најодговорните Македонски политички партии во Татковината да се освестат. Татковината се наоѓа во многу чувствителен период. Соседите ги користат сите дозволени и недозволени средства за да инвестираат во дестабилизација на Македонија и будење на духовите од минатото, преку што гледаат шанса за остварување на нивните големо националистички интереси.

 

Без разлика на нивниот антагонизам, Македонските политички партии за националните прашања од суштинска важност за иднината на Македонија и Македонскиот народ, мора веднаш да се усогласат и да изградат консензус.

 

Ние на домашната и меѓународната јавност мора јасно и недвосмислено да и соопштиме дека без разлика на сложените внатрешни политички односи, ниту една политичка партија, ниту еден лидер или политичар во Татковината никогаш нема да се согласи да преговара или разговара за промена или откажување од најсветото Македонско име и идентитет. Нема да дозволиме соседите да се мешаат во внатрешните прашања на Македонија свесно инвестирајќи во нарушувањето на добрососедските односи,  да си поигруваат со чувствата на Македонскиот народ и со тоа да покажуваат целосно непочитување на суверенитетот на Република Македонија.

 

Македонските политички партии мора да сфатат дека не се поголеми од Македонија!

 

 

 

МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА

Претседател,

                                                                                         Ѓорѓија Џорџ Атанасоски